Mallia Ruotsista?

Kymmeniä kranaatti-iskuja, lukuisat aseelliset yhteenotot, vuonna 2017 noin 4000 palanutta autoa, poliisien kivitykset, joukkoraiskaukset. Ovatko uutiset sota-alueelta? Ei, uutiset ovat Ruotsista, jossa juuri käytiin vaalit ja Ruotsidemokraatit saavuttivat vaalivoiton. Ollaanko meillä valtamedioiden tai hallituksen johdosta huolissaan Ruotsin turvallisuuden kehityksestä? Ei, meillä ollaan huolissaan Ruotsidemokraattien kannatuksen noususta. Ruotsissa kehitys on kulkenut maahanmuuton takia jo vuosia katastrofaaliseen suuntaan, mutta täällä siitä on vaiettu valtamedian taholta, viime aikoihin asti.
Meillä Suomessa keskustelu maahanmuutosta ja sen ongelmien esiintuominen on sitä kuuluisaa vihapuhetta, joka on sisäministeriön mielestä suurimpia ongelmiamme. Todellisuudessa, jos kysytään Suomen turvallisuudesta vastaavilta henkilöilta, suurin turvallisuusuhka on radikaali islamismi.
Ruotsissa on tehty virheitä maahanmuuton suhteen ja se on jo myönnetty siellä valtionjohtoa myöten. Jos meillä tehdään samat virheet, voin yllätyksenä kertoa, että lopputulema on sama. Asioita johon tulisi välittömästi puuttua ovat mm. mahdollisuus hakea turvapaikkaa useampaan kertaan. Jos siirtolaisen keksimä tarina ei uppoakaan viranomaisiin, niin vaihdetaan uskontoa ja jos sekään ei auta, sitä huomaakin äkkiä seksuaalisen suuntautumisensa muuttuneen. Lisäksi laittomasti maassa olevat tulisi ottaa säilöön kunnes palautus toteutuu. Vuonna 2015 kun siirtolaisaalto meille vyöryi, perussuomalaisten epäilyt tulijoiden motiiveista olivat kuulemma rasismia. Nyt pääministerikin myönsi, että joukossa oli paljon paremman elintason perässä tulevia.
Ruotsissahan on 61 ongelma-aluetta ja ilmeisesti Suomessakin tähän varaudutaan, kun lisätään paikallispoliiseja tietyille alueille. Silmiinpistävää on, että meillä pyritään joissakin määrin vaivihkaa varautumaan Ruotsin ongelmiin ja niiden ratkomiseen, vaikka ongelmat olisi estettävissä yksinkertaisesti rajoittamalla maahanmuuttoa.
Maahanmuutosta toteaisin vielä sen verran, että on olemassa Suomen kannalta niin sanottua haittamaahanmuuttoa, joka tuo taloudellista ja turvallisuushaittaa, sekä työperäistä maahanmuuttoa, joka on täysin eri asia. Itsellänikin oli kesällä ulkomaalaista työvoimaa, kun kotimaista ammattitaitoista työvoimaa ei ollut saatavilla. Heillä asenne on sopeutua yhteiskuntaan ja tehdä työtä, eikä vaatia kaikki mahdolliset edut ja käyttäytyä muutenkin röyhkeästi .Toteaisin lopuksi, että valtiojohdon tärkein tehtävä on omien kansalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa